Centrale overheid


Werkt u bij de rijksoverheid? Dan heeft u in uw primaire processen met veel verschillende organisaties te maken. Binnen of buiten de overheid. Dit maakt gegevensverwerking en informatiestromen vaak complex. Hoe gaat u hiermee om?

Ook het beheersen van privacyrisico’s is een grote uitdaging. Dit vraagt aandacht op het niveau van uw eigen organisatie maar ook op ketenniveau. Ons Team Centraal staat klaar om u te helpen.

 

Effectieve privacy governance binnen ketens

Wij hebben veel ervaring met privacyvraagstukken in het speelveld van Justitie en Veiligheid en op andere plekken binnen de centrale overheid. Onze professionals kunnen u dus adviseren en ondersteuning bieden bij het ontwikkelen en implementeren van effectieve privacy governance binnen ketens. Wilt u hier meer over weten? Wij komen graag met u in contact.

 

Privacy Impact Assessment (DPIA)

Om privacyrisico’s in kaart te brengen bent u als overheidsinstantie verplicht om DPIA’s uit te voeren. Onze ervaring is dat een standaard DPIA-aanpak minder geschikt is. Vraagstukken op het niveau van voorgenomen beleid of wetgeving zijn vaak complexer en strategischer van aard. Daarom hebben wij het voorgeschreven DPIA-model voor de Rijksdienst doorontwikkeld tot een aanpak die recht doet aan de complexiteit en strategische impact van wetgeving en beleid.

 

Functionaris voor gegevensbescherming (FG)

Als overheidsinstelling bent u verplicht om een FG aan te stellen. Ook met het invullen van deze belangrijke rol helpen wij u graag. Wij doen hiervoor een beroep op ons eigen team of ons vertrouwde netwerk.

 

Lees meer over onze FG-diensten  Lees meer over onze DPIA-diensten

 

Op onze dienstenpagina vindt u een compleet overzicht van onze producten en dienstverlening.

 

Gratis en vrijblijvende intake

Zoekt u effectieve oplossingen voor privacyvraagstukken binnen uw onderwijsinstelling? Ons Team Centraal staat voor u klaar. Neem contact op met Koen Versmissen voor een vrijblijvende intake.

 

ontwerp-zonder-titel-2(2).png

Wat onze klanten over ons zeggen 

 

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

ministerie-binnenlandse-zaken-reactie-mijnoverheid-780.pngPaul Severens, strategisch adviseur privacy

“PMP heeft mensen in dienst die met een pragmatische aanpak tegenover privacy en gegevensbescherming staan. PMP is als organisatie niet al te formeel, waardoor het makkelijk is om met elkaar in gesprek te gaan en snel tot de kern te komen. Dat werkt erg prettig.”

 


logo-politie.pngNationale Politie

Klaas Bruin, beleidsadviseur bescherming persoonsgegevens

“De plezierige samenwerking met Privacy Management Partners (PMP) gaat al vele jaren terug. PMP is een van de vaste sprekers bij het jaarlijkse PrivacyCongres van de Politie. Daarnaast maken wij graag gebruik van hun professionele AVG-trainingen en workshops omdat ze investeren in kennis die is afgestemd op onze organisatie en onze cultuur. Dat is voor de Politie van absolute meerwaarde”.