Grip op datalekken  
Bent u voorbereid op de AVG?
Grip op privacy

Onze mensen

Sergej Katus

mr. Sergej Katus, CIPP/E CIPM »  partner

Sergej Katus helpt bedrijven en overheidsinstellingen om optimaal om te gaan met privacywetgeving. Hij is een ervaren Data Protection Officer – onder meer door zijn werk als privacy officer van NS. Sergej kenmerkt zich door praktische oplossingen en beschikt over 20 jaar wetsexpertise en praktijkervaring. Hij begon als onderzoeker dataverwerking en EU-wetgeving aan de universiteit van Leuven (B). Daarna was hij zelf intensief betrokken bij de totstandkoming van privacywetgeving. Sergej is vertrouwd met uiteenlopende vraagstukken: e-commerce, publieke dienstverlening, procurement, big data, personeelsgegevens, fraudemanagement, veiligheid, informatiebeveiliging, auditability en stakeholdermanagement.

Koen Versmissen

dr. Koen Versmissen, CIPP/E »  partner

Koen Versmissen, van huis uit informaticus, kan zich als het gaat over privacywetgeving met de besten meten. Die kennis deed hij op als privacy adviseur en trainer, en eerder bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Koen is bekend met beleidsprocessen bij de overheid, politiek sensitief en altijd op zoek naar oplossingen die zowel gedegen als pragmatisch zijn. Klanten waarderen hem om zijn open, flexibele en resultaatgerichte instelling, zijn kennis van zaken en om zijn vermogen om ingewikkelde zaken eenvoudig te maken, zowel in woord als in geschrift.

Joris Hutter

drs. Joris Hutter, CIPM CIPT CISM  PSP »  partner

Joris Hutter heeft een bedrijfskundige en ICT achtergrond en adviseert bedrijven en overheidsinstellingen bij (integrale) beveiliging, bedrijfscontinuïteit en privacyvraagstukken. In de visie van Joris dient ook privacy als organisatiedoorsnijdend thema vanuit een managementaanpak te worden aangestuurd. Joris kan zich in korte tijd de processen van een organisatie of een procesketen eigen maken en is inzetbaar in situaties waarbij de vertaalslag gemaakt moet worden van concept en beleid naar concrete invoering en uitvoering.

Jeroen Terstegge

mr. drs. Jeroen Terstegge, CIPP E/US »  partner

Jeroen Terstegge is een van Nederlands meest vooraanstaande privacy juristen. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring op privacy gebied en was als Privacy Officer van Philips een van de geestelijk vaders van de Binding Corporate Rules (BCRs). Jeroen’s stijl kenmerkt zich door het grotere plaatje te zien zonder de details uit het oog te verliezen en complexiteit terug te brengen tot de essentie. Jeroen is vertrouwd met privacyvraagstukken in multinationale omgevingen, privacy impact assessments, wet- en regelgeving en stakeholdermanagement in sectoren zoals e-commerce, energie, finance, ICT en HRM.

Karen Siemers

Karen Siemers LLM MA, CIPP/E CIPM »  legal consultant

Karen Siemers is juridisch consultant bij Privacy Management Partners. In haar werkzaamheden ondersteunt ze bedrijven en overheidsinstanties bij privacyvraagstukken, zowel met betrekking tot naleving van wet- en regelgeving als strategisch privacy management. Ze heeft een multidisciplinaire achtergrond in media, communicatie en recht. Naast haar rol als privacy jurist legt ze in haar adviesrol graag de nadruk op andere essentiële onderdelen van privacy en gegevensbescherming: praktische implementatie, heldere interne en externe communicatie en het bredere maatschappelijke debat. Binnen het team is Karen de specialist in de verwerking van medische gegevens en e-Health. Daarnaast geeft ze trainingen over privacyrecht en datalekkenmanagement.

Wendy Tran

Wendy Tran LLM, CIPP/E CIPM »  legal consultant

Wendy Tran heeft een achtergrond in Fiscaal Recht (UU), Law and Technology (UvT) en ervaring op het gebied van Interne Controle. Ze is juridisch consultant bij Privacy Management Partners en vindt plezier in het ondersteunen van de partners en haar collega’s, of dat nu ten behoeve van klantopdrachten is of ter ontwikkeling van producten of processen om het bedrijf zo succesvol, efficiënt en plezant mogelijk te laten doorgroeien en ‘up en running’ te houden.

Marinka Willemsen

Marinka Willemsen BA »  Communicatie & PR

Marinka Willemsen heeft tijdens haar studie Communicatie- en Informatiewetenschappen (UU) de focus gelegd op de effecten die communicatie heeft op de toegankelijkheid, begrijpelijkheid en overtuigingskracht van informatie. Haar laatste bachelorjaar was gericht op Onderwijskunde, met het idee om deze ambitie komende jaren te vervolgen bij de researchmaster Educational Sciences: Learning in Interaction (UU). Marinka past graag de kennis van haar studierichtingen toe bij Privacy Management Partners om de (online) communicatie en marketing, maar ook leercultuur te bevorderen.

Bart de Goeij

Bart de Goeij MSc, CIPM »  consultant

Bart de Goeij heeft een achtergrond in informatiemanagement en heeft meegewerkt aan projecten op dat gebied bij uiteenlopende overheidsorganisaties. Praktijkervaring met het onderwerp privacy deed hij met name op bij de gemeente Rotterdam, waar hij onder andere meewerkte aan de voorbereiding op vernieuwde privacywetgeving en aan het realiseren van een procedure en actieplan ter voorkoming van datalekken. Hij brengt partijen met elkaar in gesprek doordat hij verschillen in verwachtingen of uitgangspunten signaleert en aankaart. Zijn analytische vermogen en onafhankelijke instelling komen daarbij van pas.

Natalja Krijgsman

Natalja Krijgsman MSc, CIPM »  consultant

Een studie in Corporate Communication, een liefde voor onderzoek en schrijven en interesse in technologie en privacy hebben haar jonge carrière gevormd. Twee jaar geleden gaf een Big Data-adviesrapport voor de Gemeente Utrecht en de succesvolle nasleep daarvan Natalja het duwtje in de richting van privacy. Dit momentum gebruikt zij in R&D-projecten voor PMP, de focus op Big Data en communicatiebeleid rondom privacy.

Francis Joung

mr. Francis Joung, CIPP/E »  senior consultant

Francis werkte ruim 12 jaar als privacyspecialist in de financiële sector bij Interpolis en Achmea in verschillende rollen; als bedrijfsjurist, compliance officer en privacy officer. Daarbij is hij specialist op het gebied van e-commerce en WFT. Doordat Francis goed luistert en doorvraagt, komt hij tot de kern en is hij goed in het oplossen van uitdagende business- en inrichtingsvragen. Door zijn brede ervaring en werkwijze blinkt hij uit in het begeleiden van complexe (compliance)projecten en weet deze in goede samenwerking tot een succesvolle afronding te brengen. Francis is vasthoudend, betrokken, verbindend, hands-on, allround en werkt graag multidisciplinair.

Annemarie Dekker

Annemarie Dekker BA »  office manager

Annemarie Dekker heeft na haar HBO opleiding Internationale Studies de focus gelegd op het office management. Zij is al ruim 10 jaar specialist op dit gebied en haalt veel voldoening uit het managen van een organisatie. Daarnaast is zij trainingscoördinator van Privacy Management Partners en probeert vraag en aanbod goed met elkaar af te stemmen in de consultancy wereld.