Meld u aan voor onze online kennistafels

In december organiseren wij weer een aantal online kennistafels. Op 1 december bent u als gemeente welkom aan de kennistafel over ketenregie. Op 15 december organiseren we vanwege de enthousiaste reacties nogmaals de kennistafel Rechten van Betrokkene(n). Meld u snel aan, zodat u zeker weet dat u erbij bent.

Online kennistafel voor gemeentes: wie in de keten is verantwoordelijk?

1 december 2020

Op dinsdag 1 december om 14:00 uur organiseren wij bij PMP een online kennistafel over ketenregie. Ketenregie gaat – in AVG-bewoording – over het verschil tussen de ‘verwerkingsverantwoordelijke’, de ‘gezamenlijke verwerkings­verantwoordelijke’ en ‘verwerkers’.

Bij PMP merken we dat gemeenten vaak moeite hebben met deze driedeling. Het wordt extra lastig als verantwoordelijkheden zijn gedelegeerd. Zo kwamen we een gemeente tegen die dacht niet meer verantwoordelijk te zijn voor de gemeente­belastingen. Maar onder de AVG klopt dat niet.

Op 1 december bespreken we wat dit precies betekent voor de bescherming van persoonsgegevens en de aansprakelijkheidsrisico’s van (vooral) colleges van B&W.

Geef u op door een mail te sturen naar tdc@pmpartners.nl. Voor onze klanten is het bijwonen van deze kennistafel gratis.

Online kennistafel Rechten van Betrokkene(n)

15 december 2020

In het voorjaar hebben wij de praktijktraining Rechten van Betrokkene(n) gegeven. Dit was een succes en daarom hebben wij besloten om de online training Rechten van Betrokkene(n) op 15 december 2020 opnieuw aan te bieden. Lees meer over deze kennistafel.

Wilt u zich aanmelden? Stuur dan voor 10 december een mail o.v.v. Aanmelding Training Rechten van Betrokkene(n) naar tdc@pmpartners.nl. Voor onze klanten is het bijwonen van deze kennistafel gratis.