Praktische boekgegevens - Privacy Management Partners

Over ‘Grip op datalekken’

Samenvatting

Vanaf 1 januari 2016 moet je een datalek melden aan getroffen personen en aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Een falende melding, falende beveiliging of falend privacymanagement kan worden beboet met bedragen tot 820.000 euro of – als dat te weinig effect heeft – maximaal 10% van de jaaromzet.

Maar bovenal, je organisatie raakt het vertrouwen kwijt van je klant, patiënt, burger of medewerker. De kosten van een datalek zijn snel 200 euro per persoon (Ponemon Institute). Van hoeveel personen verwerkt jouw organisatie de gegevens?

grip op datalekken

Hoe voorkom je datalekken en wat moet je doen als het je toch overkomt? Grip op datalekken geeft daar praktische handvatten voor. Het boek is een handreiking is voor managers die een aanpak op datalekken in hun organisatie willen invoeren of verbeteren. Start met het invoeren van onze basisaanpak in één dag, waar je vanaf morgen mee kunt werken. Gebruik dit boek vervolgens om stap voor stap de datalekrisico’s in jouw organisatie steeds beter te beheersen.

“Verplicht leesvoer voor professionals die zich bezig gaan houden met datalekken. Pragmatisch, eenvoudig en helder leesbaar. Na het lezen wil je maar één ding: aan de slag!”

– Bart Willemsen, Information Security Manager & Privacy Officer Connexxion

“Een uiterst praktisch toepasbaar boek om meer grip op datalekken te krijgen.”

– Yuri Bobbert, Chief Information Security Officer UW