Over de auteurs

Joris Hutter

drs. Joris Hutter CIPM CISM PSP heeft een bedrijfskundige en ICT achtergrond en adviseert bedrijven en overheidsinstellingen over (integrale) beveiliging, bedrijfscontinuïteit en privacyvraagstukken. In de visie van Joris dient ook privacy als organisatiedoorsnijdend thema vanuit een managementaanpak te worden aangestuurd. Joris werkte onder andere vanuit LogicaCMG, het Nationaal Adviescentrum Vitale Infrastructuur en het Adviescentrum BVI.

Sergej Katus

mr. Sergej Katus CIPM helpt bedrijven en overheidsinstellingen om optimaal om te gaan met privacywetgeving. Hij is een ervaren Data Protection Officer – onder meer door zijn werk als privacy officer van NS. Sergej kenmerkt zich door praktische oplossingen en beschikt over 20 jaar wetsexpertise en praktijkervaring. Hij begon als onderzoeker dataverwerking en EU-wetgeving aan de universiteit van Leuven (B). Daarna was hij zelf intensief betrokken bij de totstandkoming van privacywetgeving. Sergej is vertrouwd met uiteenlopende vraagstukken: e-commerce, publieke dienstverlening, procurement, big data, personeelsgegevens, fraudemanagement, veiligheid, informatiebeveiliging, auditability en stakeholdermanagement.

Jeroen Terstegge

mr. drs. Jeroen Terstegge CIPP US/E is een van Nederlands meest vooraanstaande privacyjuristen. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring op privacygebied en was als Privacy Officer van Philips een van de geestelijk vaders van de Binding Corporate Rules (BCRs). Jeroen’s stijl kenmerkt zich door het grotere plaatje te zien zonder de details uit het oog te verliezen en complexiteit terug te brengen tot de essentie. Jeroen is vertrouwd met privacyvraagstukken in multinationale omgevingen, privacy impact assessments, wet- en regelgeving en stakeholdermanagement in sectoren zoals e-commerce, energie, finance, ICT en HRM.

Koen Versmissen

dr. Koen Versmissen CIPP/E, van huis uit informaticus, kan zich als het gaat over privacywetgeving met de besten meten. Die kennis deed hij op als privacyadviseur en trainer, en eerder bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Koen is bekend met beleidsprocessen bij de overheid, politiek sensitief en altijd op zoek naar oplossingen die zowel gedegen als pragmatisch zijn. Klanten waarderen hem om zijn open, flexibele en resultaatgerichte instelling, zijn kennis van zaken en om zijn vermogen om ingewikkelde zaken eenvoudig te maken, zowel in woord als in geschrift.