Definitieve tekst Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gepubliceerd

Afgelopen woensdagavond publiceerde de Raad van de Europese Unie de definitieve tekst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG zal zorgen voor één Europese wet en zal de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) gaan vervangen. In 2018, na afloop van de implementatietermijn hebben we dus een nieuwe regelgevend kader. Vanaf dat moment geldt de norm om structureel en doeltreffend maatregelen te treffen tegen nalatige verwerking van persoons­gegevens.

Op 8 april heeft de Raad over dit onderwerp gestemd, op 13 april heeft het Europees Parlement het voorstel van de AVG nog plenair behandeld en op 14 april 2016  is de verordening definitief aangenomen tijdens de plenaire vergadering van het Europese Parlement.

 

Wat betekent de AVG voor uw organisatie?

In onze Privacy Outlook 2016 gaven we al een aantal aanknopingspunten waarop de AVG verschilt van de Wbp. Ook stipten we in onze recentelijk gepubliceerde blog ‘Zeven tips voor een effectieve PIA’ aan welke bepalingen de AVG bevat over de uitvoering van Privacy Impact Assessments (PIA’s). Via onze blogs en de nieuwsbrief zullen wij u verder op de hoogte houden over de AVG.

 

Maar wilt u weten wat de AVG voor uw organisatie specifiek betekent? Neem dan contact met ons op. Privacy Management Partners biedt op verschillende manieren ondersteuning bij uw compliance met de AVG, zoals externe DPO’s, een juridische helpdesk, het doorlichten van afdelingen en organisaties, PIA’s, training en awareness, privacy control frameworks en ondersteuning bij datalekken.

 

Klik hier voor de definitieve tekst Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

For English: download here the final text General Data Protection Regulation.

1 reactie

  1. H. Grinwis schreef:

    Geeft deze wet de banken de mogelijkheid en recht, om bij pincode fraude (lees; computer- en telefoon hacking niet uit te keren)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *